Links


Den kommende finanslov


En kæmpe milliardregning er på vej til de danske borgere og skatteydere. Det tager flere generationer at betale regningen efter nedlukningen af samfundet efter Covid-19, hvis vores levevis skal bevares. Det er vigtigt, at danskerne ruster sig til de kommende årtiers økonomiske udfordringer, der vil påvirke alle danskers privatøkonomi. Følgende artikel er skræmmende læsning.


Kilk her for at læse artiklenDen største økonomiske krise i moderne tid


Europa og verden oplever p.t. den største økonomiske krise i moderne tid. EU medlemslandenes BNP er i frit fald.

Hvem kommer til at betale regningen? Det gør EU -borgerne.

Det er vigtigt, at EU-borgerne, herunder danskerne, ruster sig til de kommende årtiers økonomiske udfordringer, der vil påvirke alles privatøkonomi. Følgende artikel er skræmmende læsning.


Kilk her for at læse artiklenNedlukning rammer borgere hårdt


Danskerne oplever p.t. flere restriktioner som følge af Covid-19 og endnu en nedlukning af samfundet er en potentiel risiko. Tusindvis af udsatte familier trues ved en sådan nedlukning, mens regeringen og folketinget sidder passivt tilbage og intet gør ved problemet.

Følgende artikel beskriver konsekvenserne for udsatte familier af den første nedlukning i foråret.


Kilk her for at læse artiklenEn krise af episke dimensioner


Allerede i april indikeres resultatet af regeringers nedlukninger af deres nationer som følge af covid-19 pandemien. Chefen for den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, karakteriserer den forestående økonomiske krise som en krise af ”episke” dimensioner. EU-løsningen på coronakrisen er gæld, gæld og mere gæld. Du bør læse denne artikel, hvis du vil forstå konsekvenserne af den økonomiske krise, vi står foran.


Kilk her for at læse artiklenDanmarks Nationalbank skal optage lån for 294 mia. kr. i 2020


Danmark har sammen med de fleste andre lande i den vestlige verden støttet erhvervslivet med hjælpepakker. Der er vedtaget hjælpepakker for estimeret 400-500 mia. kr. Regering og Folketing har vedtaget denne støtte. Danmarks Nationalbank skal derfor optage lån for 294 mia. kr. i 2020. Hvem skal betale regningen? Det skal forbrugerne - borgerne - for der er ingen andre til at betale regningen. Du bør læse denne artikel af generel interesse.


Klik her for at læse artiklenDen danske økonomi er skrumpet med 5,3 pct.


Resultatet af regeringers nedlukninger af deres nationer som følge af covid-19 pandemien er, at nationernes økonomi skrumper. Den danske økonomi var skrumpet med 5,3 pct. i maj måned. Det er covid-19 pandemien, der får skylden for at lukke nationer ned. Det er dog ikke korrekt. En virus kan ikke lukke et land. Det kan kun en regering. Artiklen giver et alment detaljeret indblik i den økonomiske krise, der i dag, ultimo juli, endnu ikke har nået sit klimaks, fordi hjælpepakkerne har understøttet virksomhederne indtil nu.


KLik her for at læse artiklenFærre jobs til ufaglærte


Der bliver færre og færre ufaglærte jobs. Dette betyder, at en ufaglært arbejder får vanskeligere ved at finde et job i fremtiden, fordi arbejdsudbuddet af ufaglærte stillinger falder drastisk. Hvis du er ufaglært, bør du læse denne artikel.


Klik her for at læse artiklen

 


Unge rammes af økonomisk krise


Den økonomiske krise, der er resultatet af regeringers nedlukninger af deres nationer som følge af covid-19 pandemien, rammer især den unge generation, der har og får svært ved at finde job. I OECD er ungdomsarbejdsløsheden nu 18 pct. Man taler om »Generation Corona«. Hvis du er ung, bør du læse denne artikel.


Klik her for at læse artiklen

 


Nyuddannede risikerer at stå uden indkomst


Den økonomiske krise medfører, at nyuddannede risikerer at stå uden indkomst. Det er blevet vanskeligere for nyuddannede at finde et job, idet ledighedskøen er vokset med 45-50.000 ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Hvis du er nyuddannet, bør du læse denne artikel.


Klik her for at læse artiklen

 


Økonomisk recession i EU


EU står i 2020 over for en recession af historiske proportioner som følge af regeringers nedlukninger af deres nationer pga. covid-19 pandemien. Dansk økonomi er dybt afhængig af omverdenen som en åben økonomi. Det er de europæiske borgere, der kommer til at betale regningen. Sådan er det altid. Du bør læse denne artikel, hvis du vil forstå konsekvenserne af den økonomiske krise, vi står foran.


Kilk her for at læse artiklen

 


EU står på tærsklen af en dyb økonomisk krise


EU er hårdt ramt at regeringers nedlukninger af deres nationer som følge af covid-19 pandemien. Danmark rammes måske i mindre grad, men det kan vise sig, at det ikke holder stik. Der vil under alle omstændigheder være en regning på over 500 mia. kr., der skal betales af de danske borgere. Du bør læse denne artikel, hvis du vil forstå konsekvenserne af den økonomiske krise, vi står foran.


Klik her for at læse artkilenGenopretningsfond på næsten 5.600 milliarder kroner


EU's stats-og regeringschefer har forhandlet sig frem til en genopretningsfond på 5.600 milliarder kroner, der skal hjælpe de trængte lande, især Grækenland, Italien, Spanien og måske Frankrig. EU har desuden forhandlet sig frem til et EU-budget på 8.000 milliarder kroner over 7 år. Regningen skal betales af EU's borgere. Der er ikke andre til at betale den. Du bør læse denne artikel af generel interesse.


Klik her for at læse artiklenRegningen betales måske med nye EU-skatter


De unge kommer til at betale regningen for genopretningsfonden på 5.600 milliarder kroner, jf. nedenstående artikels røde boks. Tilbagebetalingen af genopretningsfonden skal først ske fra 2028, og den skal tilbagebetales over 30 år. De politikere, der har truffet beslutningen, løber med andre ord fra regningen, der i sidste ende lander hos EU-borgerne. Det er politik, når den er værst. Er du ung, bør du læse denne artikel.


Klik her for at læse artkilen