Hvad er dit ansvar som forælder, og hvordan lærer du dine teenagerbørn at styre deres privatøkonomi og husholdning?


Dine teenagerbørn uddannes ikke i privatøkonomi og husholdning på de offentlige uddannelsesinstitutioner.


Dine teenagerbørn har hverken fag i privatøkonomi og husholdning i folkeskolen, på ungdomsuddannelserne, på fagskolerne, på professionshøjskolerne eller på universiteterne.


Derfor er uddannelse i privatøkonomi og husholdning i dag et forældreansvar. Som forælder er det dit ansvar. Og, du kan ikke løbe fra dit ansvar. Dette gælder, hvad enten du som forælder har indsigt i privatøkonomi og husholdning, du kan give videre til dine børn - eller ej. Selvom du ingen viden har om privatøkonomi og husholdning, er det stadigvæk dit ansvar - som forælder.


Du står alene og må klare problemet selv. Indtil nu har der ikke været nogen hjælp at hente.


Det er en svær opgave for dig som forælder. Børn og unge skal have en vis alder, erfaring og indsigt for at forstå præmisserne for at styre en privatøkonomi og husholdning. De skal derfor aldersmæssigt være minimum 15-16 år.


I perioden 13-19 år er børn teenagere. De er som teenagere i en proces, hvor de løsriver sig fra forældrene. Uden for uddannelsesinstitutionerne står den på sport, fester, kærester og »ballade«. Teenagere lytter i bred flok ikke til deres forældre. De lytter til deres venner og voksne - der ikke er deres forældre. Derfor har forældrene svære betingelser for at undervise deres børn i privatøkonomi og husholdning. Forældrene har ganske enkelt ikke deres børns opmærksomhed. Ydermere er de unge i denne periode i en proces, hvor de skal træffe én af de vigtigste beslutninger i livet. »Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor?«


Når børnene fylder 19-20 år, starter de på et universitet, en professionshøjskole, en fagskole eller en lærerplads. De flytter som regel hjemmefra.

Efter endt (universitets-)uddannelse fortsætter titusindvis af unge deres liv med en stor gældspost, som de er forpligtet til at afvikle over de næste 15 år (f.eks. SU-lån).


Dilemmaet er, at du ikke kan give viden videre, du ikke selv har! Dilemmaet er desuden, at du har svært ved at fange din teenagers opmærksomhed.

Bæredygtig Privatøkonomi tilbyder nu at hjælpe dig med at uddanne dine teenagerbørn med en uddannelse i bæredygtig privatøkonomi og husholdning.


Vi tager gerne ansvaret bort fra dine skuldre og over på vores skuldre.

Tilmeld dit teenagerbarn til kurset i bæredygtig privatøkonomi og husholdning, og betal kursusafgiften på 625,00 kr. inkl. moms for dem.


Dine børn bør skabe sig en bæredygtig privatøkonomi og husholdning. Det vil gavne dem resten af livet.