Webinar


Ordet minder om seminar, og det er også det, der er baggrunden for ordet webinar, en sammentrækning af ”web” for internettet, og seminar.


Et webinar er ikke mere avanceret end et møde, konference, foredrag, undervisning, eller tilsvarende online, i stedet for et møde i et mødelokale, eller foredragssal.


Corona-krisen har til dels medført, at udbredelsen af webinarer har bredt sig, og mange flere har stiftet bekendtskab med dem.


Når vi holder webinarer, vil du modtage et link i en mail, som du skal trykke på for at få adgang til webinaret. Der åbner et vindue giver mulighed for at du kan teste dine højttalere, sin mikrofon, og dut webcamera, hvis du bruger sådan et.


Vi vil anbefale at du logger på et lille kvarter før planlagt start, så du har er tid til at rette fejl, hvis testen viser at der er nogle problemer med lyd eller billede.


Når dette er overstået, klikker du for at deltage i webinaret. Det kan det være at du kommer til vente for at få adgang til webinaret. Der vil dukke en besked op. Her venter du blot på at mødelederen åbner op for adgangen. Det svaret lidt til at mødelederen åbner for døren til mødelokalet, når mødet skal gå i gang.


Når du er inde i webinaret, vil du se præsentationens første side, som ofte er en titel, og du vil ofte blive budt velkommen af mødelederen. Der kan sagtens være flere der præsenterer på et webinar.


På nogle webinarer kan du selv tale til alle, men ofte skal du markere med en lille hånd, og så vil mødelederen åbne for dig, så alle kan høre hvad du siger.


Det er god stil, at man holder sin mikrofon sluttet, eller på mute, når man ikke har noget at sige, så lyde din baggrund ikke går ind og forstyrrer de andre deltagere på webinaret.


Det er også meget normalt, at der er et chatforum tilknyttet webinaret, så du kan skrive til de andre. Mødelederen vil nogle gange sige, at du også kan stille spørgsmål i chatten.


Det kan også tænkes, at der kommer nogle spørgeundersøgelser, som ofte vil være at du skal vælge mellem flere udsagn, eller svar, på en opfordring eller spørgsmål. Mødelederen følger så ofte op på undersøgelsen.


Når webinaret er slut, lukker mødelederen for webinaret, og du kan nu lukke det vindue, der blev åbnet i starten.